Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ- Ο ΠΑΤΗΡ ΔΙΩΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ


 
Με την πέννα του ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΠΟΡΦΥΡΗ
Είναι προνόμιο, είναι κόσμημα, είναι καύχημα, είναι θείο δώρο για την Ναυπακτία, η πνευματική παρουσία του αδέκαστου αιδεσιμιολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Ιωάννου Διώτη. Ο πατήρ Ιωάννης είναι διακεκριμένος θεολόγος, συγγραφέας, δημοσιογράφος και εκδότης, με αριστες επιδόσεις σε όντως δύσκολα νομοκανονικά εκκλησιαστικά ζητήματα.


Χαίρεσαι να τον ακούς να μιλάει, με καταξάστερη, μειλίχια αλλά και στεντόρεια καυστική πνευματική θεολογική φωνή και να αναλύει εκκλησιαστικά θέματα, είτε καθαρά θεολογικά, είτε κοινωνικά, είτε νομοκανονικά εκκλησιαστικά. Είναι ένας σύγχρονος αγνός εκκλησιαστικός θεματοφύλαξ, μία οσία μορφή και παρουσία.  Το συναντήσαμε στην Ναύπακτο, του ζητήσαμε να τοποθετηθεί επί των τοπικών εκκλησιαστικών ζητημάτων και ειδικά στο ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ των ηρωϊκών μοναχών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου και πρόθυμα μας χάρισε ένα μνημειώδες βίντεο επ’ αυτών. Αξίζει να τον ακούσουμε.


Παράλληλα μας έδωσε ένα κείμενο απ’ ευθείας δημόσιο ερώτημα προς τον Σεβασμιότατο Ναυπάκτου, να το δημοσιεύσουμε και το κάνουμε ευχαρίστως. 
 

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Εν αναμονή αναρτήσεως εις το Διαδίκτυον συνεντεύξεώς μου της Κυριακής των Βαΐων δια την εκκλησιαστικήν τραγωδίαν της Ναυπάκτου, ερωτώ τον Μητροπολίτην Ναυπάκτου Ιερόθεον Βλάχον πώς τολμά να λειτουργή με τόσον απύθμενον μίσος, με τόσην κακότητα, με τόσην εχθρότητα, με τόσην αδικίαν και με τόσην εκδικητικότα κατά της πολυμελούς και αξιολόγου Μοναστικής Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου; Ο Δεσπότης αυτός εκάρφωσεν επί του Σταυρού αδίκως την τιμήν, την υπόληψιν και την ανθρωπίνην αξιοπρέπειαν όλων των Αδελφών της Μονής χωρίς να έχουν υποπέσει εις ουδέν προσωπικόν παράπτωμα. Ο Δεσπότης ενώ έχει τριάκοντα πέντε (35) εφημεριακά κενά εις την Μητρόπολίν του εν τούτοις απηγόρευσεν εις όλους τους Ιερομονάχους της Μονής να λειτουργούν σε τόσα χωριά από δαιμονικόν μίσος και προκλητικήν εμπάθειαν, επειδή η Μονή δεν ήτο δυνατόν να ικανοποιήση τας παρανόμους οικονομικάς απαιτήσεις του. Συνεπώς θα είναι κωμικόν δια τον Αρχιερέα αυτόν να ψάλη κατά την Μεγάλην Εβδομάδα «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της Γης» και κατά το Πάσχα «Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει».
Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κ. Διώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου