Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ [ΣΥΝΕΧΕΙΑ] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ



Ιωάννης Διώτης σε Ναυπάκτου:
''Πως θα λειτουργήσετε με τόσο μίσος και κακία;'' ΣΥΝΕΧΕΙΑ
 
Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ
Ο πατήρ Ιωάννης Διώτης, μια υπέροχη ασκητική λευϊτική μαχητική μορφή, ένας άνθρωπος που μιλάει από καρδιάς και με όπλα του την πανοπλία τού Θεού, θωρακισμένος με την ασπίδα τής πίστης, περιζωσμένος την οσφύ του με όπλο την αλήθεια, ντυμένος τον θώρακα της δικαιοσύνης και στην παλάμη και τη γραφίδα του με τη μάχαιρα του Πνεύματος, εγκαλεί ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ τον σεβασμιότατο κ. Ιερόθεο σε αφύπνιση συνειδήσεως από αγάπη, ανησυχία και πόνο! Την έκκλησή του έκανε στην ιστοσελίδα ΡΟΜΦΑΙΑ και στον παρακάτω σύνδεσμο:

Επ΄αυτών έδωσε και μια βαρυσήμαντη συνέντευξη επώνυμη με πολύ νόημα και μαχητικότητα. Μπορείτε να την ακούσετε εδώ:


http://youtu.be/1pn8uQMHMF4


Αντί όσοι αγαπούν και σέβονται την υστεροφημία του σεβασμιότάτου που είναι συνεργάτες του και στο πλευρό του, να τον συμβουλεύσουν να σταματήσει τον δρόμο της αδιαλλαξίας, του ηγεμονισμού και του παποκαισαρισμού, να ταπεινωθεί ενώπιον του Θεού –ακόμα και αν έχει ψείγμα δικαίου- βγήκαν να του πουλήσουν διαδυκτιακή προστασία, εκδούλευση και να τον κολακεύσουν… Στην ουσία τον εκθέτουν περισσότερο…


Πρώτος σε ρόλο «ιερού ΔΙΚΟΛΑΒΟΥ» και ιεροκόλακα, κάποιος που υπογράφει σαν ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ και δυστυχώς κρύβεται πίσω από την εικόνα του Χριστού μας σαν ΠΡΟΦΙΛ μια και δεν βάζει την δική του!  Από μικρή εντοπιστική έρευνα διεπίστωσα ότι είναι του άξονα¨ «ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΕΔΕΣΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» Χρησιμοποιεί την επωνυμία Δαμασκηνός να εκθέσει κάποιον άλλο, δοκιμαζόμενο πρόσωπο. Μπορείτε να απολαύσετε την … «σιελογραφία του» γεμάτη ψέμματα, ακρότητες και κολακείες εδώ και κάτω στα σχόλια:


Την απάντηση στα οσφυοκαμπτικά και υποβουλιμιαία σχόλια δίδει απόψε ΕΠΩΝΥΜΑ και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ η Ναυπάκτια Μπουμπουλίνα, πρεσβυτέρα κα Ειρήνη Ι. Διώτη. Τη συγχαίρομε για την σωστή της τοποθέτηση και επέμβαση! Διαβάστε την ακριβοδίκαιη τοποθέτησή της, παρακάτω:

Εκθέτετε τον Δεσπότη με τα γραφόμενά σας

Σχόλιο πρώτο.
Απάντηση σε κάποιον μισοανώνυμο Δαμασκηνό. Κύριε, διαβάζοντας το σχόλιό σας σκέφτηκα πόσο πολύ μοιάζει η περίπτωση του Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, έτσι όπως την περιγράφετε, με την περίπτωση του Ηρώδη. Εκείνος φοβήθηκε μήπως το βρέφος Ιησούς του πάρει κάποια μέρα την εξουσία και αποκεφάλισε δύο χιλιάδες νήπια. Γνωστή σε όλους μας η φρικτή ιστορία.



Λοιπόν και ο Ναυπάκτου φοβήθηκε, όπως λέτε, μη του πάρουν την εξουσία της Διοικήσεως της Μητροπόλεώς του οι Μοναχοί (πως θα μπορούσε να γίνη αυτό;). Έτσι κάνοντας απάνθρωπη χρήση της εξουσίας του αποκεφάλισε εικοσιπέντε (25) Μοναχούς και έκλεισε ένα Μοναστήρι. Τι φοβήθηκε; Εκείνος δεν ήτο ικανός να διοικήσει την Μητρόπολή του με αγάπη και ηρεμία η ζήλεψε την αγάπη και το σεβασμό που έτρεφαν και τρέφουν οι Ναυπάκτιοι στους Πατέρες του Μοναστηριού της Μεταμορφώσεως και θέλησε να τους εξαφανίσει από μπροστά του; Με τι μάτια μπορέσατε να δήτε σαν έργο της προνοίας του Θεού, ένα έργο που μόνο το διάβολο χαροποιεί όταν βλέπει αυτό το μίσος, τις συκοφαντίες, τον διχασμό του πιστού λαού και τον σκανδαλισμό ιδίως των νέων ανθρώπων;



Δεν χρειάζεται να εκτίθεσθε τόσον πολύ προκειμένου να υποστηρίξετε τον αυταρχικό Δεσπότη μας. Με τι τρόπο ένα Μοναστήρι θα έπαιρνε τη Διοίκηση μιας Μητροπόλεως; Αυτά είναι αστεία και παιδαριώδη επιχειρήματα. Πάντως ο πιστός λαός της Ναυπάκτου σας έδωσε άλλη μια φορά την απάντησι. Παρά τις εγκυκλίους και τους αφορισμούς του Δεσπότη για να μη τολμήσουν οι πιστοί να επισκεφθούν το Μοναστήρι διότι θα τους κάμει «αποσυνάγωγους», εκείνοι βλέποντας τον άδικο και σκληρό πόλεμο τον αγνόησαν παντελώς. Μάλλον τον θεώρησαν ως λύκο με ένδυμα προβάτου που ήλθε να κατασπαράξει το πνευματικό του ποίμνιο και έτσι, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, κατά χιλιάδες κατέκλεισαν το Μοναστήρι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση.


Δια να μη νιώθουμε αβάσταχτο πόνο, αν σκεφθούμε ποίος πράγματι τον έστειλε, κ. Δαμασκηνέ, Επίσκοπο στην πόλη μας αυτόν τον ανθρωπο, ώστε να επιτελέσει αυτό το καταστρεπτικό έργο και να οδηγήσει στην απομάκρυνση από την Εκκλησία πολλούς ανθρώπους και να χαίρεται ως μισάνθρωπος που είναι ο πονηρός διάβολος, ας δεχθούμε ότι τον έστειλε ο Θεός για να δοκιμάσει τους σταυρωμένους από τον ίδιο τον Επίσκοπό τους Μοναχούς και τον πιστό λαό της Ναυπάκτου.

Σχόλιο δεύτερο.

Κύριε, μη λυπείσθε διότι δεν κατηγορείται καθόλου άδικα ο Δεσπότης. Όντως ζήτησε λεφτά από το Μοναστήρι και αυτό αποδείχθηκε και γράφτηκε επανειλημμένως. Τώρα σε ποιό Μοναστήρι λέτει ότι ζει; Ημείς οι Ναυπάκτιοι γνωρίζουμε ότι κατοικεί στο κτίριο της Μητροπόλεως, ένα από τα καλύτερα κτίρια της Ναυπάκτου στο λιμάνι στο κέντρο της πόλεως και έχει γύρω του την κουστωδία των παπάδων (δούλων του) που τον υπηρετούν. Κυκλοφορεί με ένα αρκετά πολυτελές αυτοκίνητο και ενώ εισπράττει ολόκληρο τον αρκετά υψηλό μισθό του, έχει δωρεάν πολλές παροχές, όπως στέγη, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνα, βενζίνη κ.α.



Τώρα ως προς το ότι μαθήτευσε παρά τους πόδας αγίων Πατέρων, δεν λέγει απολύτως τίποτα, διότι δεν ωφελήθηκε τίποτα. Χαμένος χρόνος η φοιτήσή του. Και ο Ιούδας μαθήτευσε παρά τους πόδας του Ιησού. Πως όμως έγινε να βγει από τη μαθητεία του κοντά σε αγίους Πατέρες ένας τόσο κακός Επίσκοπος;


Κύριε, άλλο πράγμα οι θεολογικές γνώσεις και άλλο η εφαρμογή στη ζωή μας των χριστιανικών εντολών. Ως προς το συγγραφικό του έργο, δεν είναι προσόν και στοιχείον που να αποδεικνύει την αγιότητα ενός Επισκόπου. Ο λαός μας έχει ανάγκη από εναρέτους Κληρικούς και προπαντός Αρχιερείς.

Οι σύγχρονοι μεγάλοι Πατέρες (π. Πορφύριος, π. Παΐσιος, π. Ιάκωβος, π. Αμφιλόχιος κ.α.) δεν είχαν μεγάλο συγγραφικό έργο, είχαν όμως ενάρετη και άγια ζωή και γι’ αυτό ο λαός αυθόρμητα τους σεβόταν και τους ακολουθούσε και η Εκκλησία τους κατατάσσει μεταξύ των Αγίων.

Πρεσβυτέρα Ειρήνη Ι. Διώτη
Ναυπάκτια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου