Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ
Δεν χρειάζεται σκέψη να καταλάβει κανείς ότι η Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, μόνο καλό έκανε στην Ναύπακτο και τη γύρω περιοχή. Ηταν και θα είναι σπουδαίο κέντρο θρησκευτικού τουρισμού. Δεκάδες πούλμαν και εκατοντάδες προσκυνητές από κάθε γωνιά της Γης κατέφθαναν στο Μοναστήρι. Αποτέλεσμα αυτών των επισκέψεων ήταν να παίρνουν ζωή και τα καταστήματα της πόλης, εστιατόρια, καφενεία, καταστήματα με τουριστικά είδη κλπ.


 ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΚΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ!!!

Ας δούμε τι κάνει ένας σωστός και σεπτός ιεράρχης, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος!!!!!
Φρόντισε και υπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού & Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ετσι  υπέγραψαν σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου και η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού, το πρωτόκολλο συνεργασίας.
Τον Μητροπολίτη Δωδώνης συνόδευσαν στο Υπουργείο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου, ο κ. Γεώργιος Κούρτης, αντιπρ. της Επιτροπής προσκυνηματικών περιηγήσεων, οι κ. Θεόδωρος Γεωργάκης και Βασίλειος Τζέρπος, μέλη της επιτροπής και ο κ. Χρήστος Πετρέας, ειδικός συνεργάτης του Συνοδικού Γραφείου, ενώ στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο γεν. γραμμ. του Υπουργείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος. 

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΕΣΠΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;;;ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΚΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ!!!

1

"Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί ο τουρισμός, για να δουλέψουν περισσότεροι άνθρωποι και να ανακουφιστούν λίγο από τα οικονομικά προβλήματα" τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης και συμπλήρωσε "Το σύμφωνο αυτό επιβεβαιώνει τη διάθεση Εκκλησίας και Πολιτείας να συνεργαστούν σε ένα ευαίσθητο τομέα, όπως είναι ο τουριστικός. Παρατηρείται, ότι ενώ ο κοσμικός τουρισμός έχει μία κάμψη, ο θρησκευτικός μεγαλώνει" και συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος "η Εκκλησία της Ελλάδος μου έχει εμπιστευθεί να είμαι πρόεδρος στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και αποβλέπει να ενισχύσει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αυξήσουμε την προσέλευση τουριστών, δεδομένου ότι αυτό θα λύσει κάποια προβλήματα.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Δωδώνης έκανε λόγο για καλή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, με αποτέλεσμα να υπερβαίνεται κάθε δυσκολία.

"Ο Προσκυνηματικός και γενικότερα ο Θρησκευτικός τουρισμός είναι η πιο σημαντική και πιο δυναμική μορφή ειδικού τουρισμού" ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, ενώ πρόσθεσε "μας ενδιαφέρει να δώσουμε βαρύτητα γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να επεκτείνουμε τις τουριστικές περιόδους, αλλά και να δώσουμε θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια. Αξίζει να σημειωθεί" επισήμανε η Υπουργός "ότι ενδιαφέρον για το θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα δεν έχουν δείξει μόνο οι ομόθρησκοι, αλλά και άνθρωποι από άλλες θρησκείες και δόγματα".
ΠΗΓΕΣ
http://www.agioritikovima.gr/tt/14943-pr%CE%BFtokollo-une 
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/514355 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου